Artiklar

Artikel från Svenska Dagbladets extrabilaga Innovation 6 april 2021, “Medarbetarskap är nyckeln till en trivsam arbetsmiljö”. För att läsa artikeln online, klicka här.

Utbildning.se skriver om medarbetarskap och hänvisar bland annat till våra kurser. För att läsa hela artikeln, klicka här.

Våra föreläsare

Sofie Bergqvist

Sofie Bergqvist är internationell föreläsare och diplomerad psykosocial terapeut som föreläst både i USA, Sydamerika och Sverige inom fälten konflikthantering, interkulturell kommunikation och ledarskap. Hon har varit företagare och utvecklingsledare i Sao Paulo, Brasilien, i nitton år och har tränat företagsledare, politiker och tusentals anställda i medarbetarskap och kulturell kompetens.  

Sedan 2017 är hon tillbaka i Sverige där hon tidigare gästföreläst i en mängd städer och på olika företag. Med humor, närvaro och sprudlande energi talar hon om ämnen som berör och engagerar. Hennes rika erfarenhet från många år utomlands märks inte minst i de levande exemplen från olika länder.

Tom Johansson

Tom Johansson är pilot och samtalsterapeut. Han har medverkat i bland annat Nyhetsmorgon och Efter tio med Malou von Sivers på TV4 för att tala om ett av sina expertområden: flygfobi.  Han har hjälpt hundratals människor runt om i landet att övervinna sina stress- och ångestrelaterade besvär, såsom flygrädsla, fobier, stamning, hälsoångest (hypokondri) och scenskräck.

Han jobbar också med grupper och organisationer, med ledarskapsutveckling, konflikt- och krishantering. Han är utbildad av Conscientia institutet inom psykoanalys, psykodynamisk terapi, kognitiv beteende terapi (KBT) och organisationsutveckling.