Skip to content

Våra kurser

Våra kurser och föreläsningar om medarbetarskap vänder sig till alla som i sitt yrke behöver samarbeta med andra, både på medarbetar- och chefsnivå. Kurserna hålls på en nivå som berör alla, med många praktiska exempel hämtade från konsultuppdrag på arbetsplatser. Kursledarna på Kompetensstudion har över 20 års internationell erfarenhet som föreläsare inom fälten medarbetarskap, konflikthantering, interkulturell kommunikation och ledarskap (läs mer on våra kursledare längre ner på sidan).

Vi har årligen runt 3000 deltagare på våra öppna föreläsningar. Våra föreläsningar om medarbetarskap är även mycket efterfrågade till personaldagar och kickoffs, och våra föredragshållare är ofta bokade ute på arbetsplatser runt om i landet.

Våra kunder

De drygt 3000 deltagare vi har årligen på våra öppna föreläsningar om aktivt medarbetarskap och ledarskap kommer från både privat och offentlig verksamhet. Våra kursledare är dessutom mycket anlitade på personaldagar, utvecklingsdagar, ledningsmöten och kick-offs runt om i landet. Vi är glada att få bidra till det viktiga arbetet med psykosocial arbetsmiljö och tacksamma över förtroendet från bland annat följande arbetsgivare:

Våra föreläsare

Sofie Bergqvist

Sofie Bergqvist är internationell föreläsare med lång erfarenhet inom fälten konflikthantering, interkulturell kommunikation och ledarskap. Hon har varit verksamhetschef och kursledare i Sao Paulo, Brasilien, i nitton år och har tränat företagsledare, politiker och tusentals anställda i medarbetarskap och interkulturell kompetens.  

Sedan 2017 är hon tillbaka i Sverige där hon tidigare gästföreläst i en mängd städer och på olika företag. Med humor, närvaro och praktiska exempel talar hon om ämnen som berör och engagerar. Hennes rika erfarenhet från många år utomlands märks inte minst i de levande exemplen från olika länder.

Morgan Eriksson

Morgan Eriksson är diplomerad hälsocoach, massageterapeut och
personlig tränare. Han jobbar som hälsoutvecklare på Volvo sedan tio år tillbaka, där han har tagit fram rörlighetsövningar och träningsprogram för att förebygga värk och förslitningsskador.

Han har också ett eget företag där han bedriver hälsorådgivning och lägger upp träningsprogram för företag och privatpersoner. I egen regi håller han också mycket omtyckta träningspass både för nybörjare och avancerade. Han är dessutom en mycket efterfrågad massageterapeut specialiserad såväl på spänningsvärk och ryggont, som på idrottsmassage med flera kända elitidrottare på sin kundlista.

Tom Johansson

Tom Johansson är pilot och samtalsterapeut. Han har medverkat i bland annat Nyhetsmorgon och Efter tio med Malou von Sivers på TV4 för att tala om ett av sina expertområden: flygfobi.  Han har hjälpt hundratals människor runt om i landet att övervinna sina stress- och ångestrelaterade besvär, såsom flygrädsla, fobier, stamning, hälsoångest (hypokondri) och scenskräck.

Han jobbar också med grupper och organisationer, med ledarskapsutveckling, konflikt- och krishantering. Han är utbildad av Conscientia institutet inom psykoanalys, psykodynamisk terapi, kognitiv beteende terapi (KBT) och organisationsutveckling. 

Artiklar

Artikel från Svenska Dagbladets extrabilaga Innovation 6 april 2021, “Medarbetarskap är nyckeln till en trivsam arbetsmiljö”. För att läsa artikeln online, klicka här.